Siapa Berisiko Tinggi Mendapat Diabetes?

Apa Itu Diabetes?

DIABETES adalah satu keadaan dimana tahap gula didalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar….
Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah ke dalam sel dan tisu, di mana ia akan digunakan untuk bahan bakar.

Continue Reading

Bengkak Susu Sampai Demam, Ketahui Tips Mengatasi Bengkak Susu

Pernah tak para ibu mengalami bengkak susu atau payudara sakit dan bengkak. Biasanya ia berlaku ketika minggu pertama selepas bersalin..Bengkak susu adalah cabaran yang paling besar sepanjang tempoh penyusuan..Tidak dinafikan bengkak susu sememangnya sangat sakit..ada yang sampai demam-demam..bertambah teruk lagi  jika dah dijangkiti kuman..Hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua beberapa Tips Mengatasi Sakit Bengkak Susu..

Continue Reading

9 Tanda Rahim Seseorang Wanita Itu Tidak Sihat

Organ yang paling penting bagi seorang wanita ialah rahim..hari ini saya ingin berkongsi 9 Tanda Rahim Seseorang Wanita Itu Tidak Sihat..Bagi wanita lepas bersalin..atau wanita lasak mudah mengalami rahim yang tidak sihat…Jika tidak dirawat akan menyebabkan komplikasi yang lebih teruk dan rosak..Kalau rahim rosak memang tiada penggantinya..Jadi..setiap wanita wajib menjaga aset penting nie dengan sebaik-baiknya..

Continue Reading

Petua Hilangkan Whitehead Dan Blackhead Dengan Mudah, Selamat Dan Berkesan

DILEMA BLACKHEAD DAN WHITEHEAD?

Blackhead dan Whitehead seringkali menghantui mereka yang mempunyai kulit yang bermasalah terutamanya kulit berminyak…Kulit berminyak sangat berpotensi untuk menyumbang kepada permasalahan pada liang pori. Apabila liang pori terbuka, time ni lah akan datangnya masalah lain seperti blackhead & whitehead…Tak best bila ada Blackhead&Whitehead..sebab terasa kulit kasar dan tak bersih..hari ini saya akan kongsikan Petua Hilangkan Whitehead Dan Blackhead Dengan Mudah, Selamat Dan Berkesan

Continue Reading

Tips Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Dan Selamat

Nak tau tak Tips untuk hilangkan parut jerawat dengan cepat dan selamat?? Jerawat oh jerawat..ramai yang tak suka kehadirannya..betul tak? Susah sangat nak hilang..bila jerawat dah hilang..tapi parut jerawat masih ada di wajah..rasa rimas dan  rasa nak cepat-cepat je hilangkan kesan parut jerawat yang susah nak hilang tue? Siap tempek bedak tebal-tebal kat muka bagi kesan parut tak nampak..lagi menyedihkan guna produk yang bermacam-macam jenis sampai kulit wajah jadi lebih teruk..

Continue Reading

Tips Licinkan Kulit Muka Cara Semulajadi, Jimat Dan Berkesan!

Semua orang nakkan kulit wajah yang licin..kulit putih mulus..muka bersih dari segala masalah kulit..betul tak?.saya nak share beberapa tips licinkan kulit muka cara semulajadi, jimat dan berkesan untuk diamalkan..tapi..wajib konsisten tau..Bila konsisten..semua cara memang inshaaAllah confirm berkesan buatkan kulit muka korang licin..putih dan bebas dari masalah kulit..

Continue Reading

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat dan Berkesan

Biasa dengar kan masalah Chicken Pox nie..Chicken Pox nie tak kira musim dan berlaku pada semua peringkat umur..tapi biasanya kena pada kanak-kanak dan lebih teruk sekiranya berlaku pada orang dewasa..sebabnya bila orang dewasa yang terkena Chicken Pox..parutnya adalah agak besar-besar dan susah pula nak hilang..

Haaa…Bukan senang tau nak hilangkan parut chicken pox nie..Jadi hari nie saya nak kongsikan pada semua apakah cara untuk hilangkan parut chicken pox dengan cepat dan berkesan..

Continue Reading

Tanda-Tanda Cyst Dan Cara Atasinya Tanpa Perlukan Pembedahan

BISMILLAH..Semoga saya dan sahabat-sahabat semua terus diberi kesihatan yang baik dan berpanjangan…Aamiin..

Hari ini saya ingin berkongsi tentang penyakit yang sering dihidapi oleh para wanita dan berkaitan dengan sistem peranakan, iaitu cyst..Bagi yang pernah mengalaminya..pasti mengetahui bagaimana situasi penyakit tersebut dan cara mengatasinya sama ada melalui pembedahan atau tidak..Sebelum itu..kita kenali dulu..apa itu cyst..tanda-tanda cyst..dan seterusnya bagaimana cara merawat dan mengatasinya tanpa perlukan pembedahan…

Apa Itu Cyst ?? 

Continue Reading

Pengedar Shaklee Di Kuching Dan Kota Samarahan

Anda mencari Pengedar Shaklee di Kuching dan Kota Samarahan?

Anda ingin mencuba Produk Shaklee?

Anda berada di sekitar Kota Samarahan..Kuching..Petrajaya dan kawasan-kawasan yang berhampiran ??

Saya boleh membantu anda..

Saya Puan Salmiah Othman merupakan Pengedar Shaklee (ready stock) di Kuching dan Kota Samarahan Sarawak..Bagi anda yang berada di sekitar kuching dan kota Samarahan yang ingin mendapatkan produk Shaklee bolehlah menghubungi saya di talian 019-8769412..

Continue Reading