Badan Banyak Toksin Juga Punca Jerawat Kronik

Badan Banyak Toksin Juga Punca Jerawat Kronik ..Memang sedih kan bila kita menghadapi masalah jerawat kronik?..Jerawat kronik ni sangat degil..munculnya secara berterusan..pada tempoh yg lama untuk hilang..lepas tu akan meninggalkan kesan parut Jerawat yang amat tidak selesa dipandang dan keyakinan untuk berjumpa dengan orang ramai pun kurang..dengan kata lain akan menjejaskan penampilan wajah dan ketrampilan diri seseorang

Disebabkan parut jerawat akibat daripada kesan jerawat yg kronik ini..kita pun akan cuba lah bermacam-macam produk kerana terdesak untuk bebas daripada masalah jerawat…Tapi perlu untuk anda ingat..jangan sekali-kali terpedaya dengan iklan yang menjanjikan KESAN SEAWAL 3 HARI atau yang seangkatan dengannya…yang akhirnya akan menyebabkan masalah yang lebih teruk…
Ini kerana produk yang menjanjikan kesan secepat itu pasti mempunyai kandungan kimia yang tinggi…Bila anda berjerawat..ini menandakan berlaku jangkitan kuman pada wajah anda…Kuman yang bercampur dengan bahan kimia akan menyebabkan jerawat menjadi lebih kronik..

BACA DI SINI TIPS HILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN CEPAT DAN SELAMAT

Apakah sebabnya munculnya jerawat yang degil ini ?? Adakah ada cara untuk menghilangkan jerawat kronik ini secara berkesan ?? Saya akan kongsikan pada anda semua dalam artikel ini..

Jom kita lihat dulu apakah 4 punca utama terjadinya masalah Jerawat Kronik

1) Hormon
Individu di usia 15-27 tahun cenderung mempunyai hormon yang tidak seimbang. Ia berpunca daripada permulaan akil baligh seseorang menyebabkan jumlah hormon testosteron, progesteron dan estrogen berada dalam keadaaan tidak stabil. Ada individu yang mencapai keseimbangan yang lebih cepat, dan ada individu yang mengambil masa lebih lama. Jerawat hormon selalunya tumbuh pada bahagian dagu dan dahi dengan keadaan bengkak merah.
2) Wajah berminyak
Minyak yang berlebihan akan mengaktifkan sebum penghasilan minyak dan mencetuskan berlakunya jerawat. Ini kerana wajah berminyak akan lebih mudah memerangkap kotoran pada wajah menyebabkan liang pori-pori tersumbat dan membentuk jerawat. Jerawat disebabkan wajah berminyak selalunya adalah jerawat pasir.
3) Badan banyak toksin
Kandungan makanan yang kita makan setiap hari akan menentukan tahap toksin di dalam tubuh kita. Makanan fast food, berlemak akan menyimpan toksin lebih banyak dalam tubuh kita. Toksin yang tidak mampu dikeluarkan melalui najis akan dikeluarkan melalui kulit kita, terutamanya wajah dan bahagian belakang.
4) Kulit Wajah yang sensitif
Kulit wajah yang sensitif akan menyebabkan jerawat tumbuh pada merata-rata bahagian wajah. Boleh jadi jerawat bernanah, jerawat membengkak dan jerawat batu. Ia disebabkan oleh lapisan kulit wajah yang menipis dan sel kulit yang tidak mampu menjalankan fungsi dengan baik. Penipisan kulit wajah selalunya disebabkan oleh penggunaan skincare yang berasaskan bahan kimia…

Bagaimana Produk/Vitamin Shaklee Membantu Merawat Masalah Jerawat Batu Kronik??

1) Energizing Soy Protein – ESP

Pengambilan protein atau asid amino yang mencukupi sangat membantu untuk penghasilan kolagen dan juga penting dalam proses membaik pulih tisu-tisu yang rosak. Asid amino juga sangat penting untuk penghasilan sel-sel kulit yang baru. Dan yang bestnya..ESP mengandungi kesemua asid amino yang diperlukan oleh badan..
(Penting pengambilan ESP kerana ianya membantu vitamin lain menyerap dalam badan dengan berkesan dan amalan berterusan dapat membantu cantikkan kulit wajah. Kulit cantik berseri-seri) 
2) Sustained Release Vita-C 500 mg

Antioksidan adalah antara komponen penting untuk hentikan jerawat. Antioksidan boleh dijumpai dalam sebum (minyak yang dihasilkan di liang pori muka). Antioksidan ini bertanggungjawab untuk menghalang komponen yang terkandung dalam sebum (squalene) daripada teroksida (squalene peroxide), salah satu punca yang menyebabkan liang pori tersumbat. Oleh itu, sebab itu pentingnya vitamin C dalam merawat jerawat kerana vitamin C adalah number one water-soluble antioxidant.
Vitamin C adalah penyumbang utama electron kepada radikal bebas (ini adalah fungsi antioksidan untuk deactivate radikal bebas). Ia juga mampu melindungi tisu-tisu seperti protein dan lipid daripada teroksida. Tambahan lagi, vitamin C ini secara tidak langsung dapat menghalang liang pori kita daripada tersumbat.
Vitamin C juga melindungi kulit melalui penghasilan kolagen. Dengan cara ini, protective barrier kulit akan lebih kukuh. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu mengilangkan parut jerawat.
3) Alfalfa Complex

Bertindak sebagai agen detoks semulajadi..Membuang segala toksin dari badan..Jerawat berlaku disebabkan kehadiran toksin dalam badan..membantu meneutralkan asid dalam badan dan meningkatkan sistem pertahanan tubuh bagi mengelak pertumbuhan jerawat berulang…
4) GLA Complex

Gla Complex membantu mengekalkan kestabilan bendalir semulajadi dan mencegah kehilangannya dari badan..Gla Complex juga berperanan memastikan kulit sentiasa lembap dan berfungsi memperbaiki sempadan bendalir kulit…Memandangkan ia juga bereperanan mengawal dan mengatur semula hormone tubuh..Gla Complex mampu merencat hormone pada kulit yang boleh menyebabkan jerawat..Antara hormone tidak stabil ialah kemunculan jerawat yang banyak semasa kedatangan haid…
5) Vitamin E  

Vitamin E juga merupakan sejenis antioksidan tetapi fat-soluble. Ia bertanggungjawab dalam ‘clear’kan reactive oxygen species (ROS) yang terhasil daripada metabolisme lemak. Ia juga terlibat dalam membaik pulih tisu yang rosak akibat radikal bebas.

Bagaimana vitamin E bertindak untuk mengurangkan jerawat?

1) Mempunyai antioksidan yang menghalang sebum daripada teroksida (punca utama liang pori tersumbat dan menyebabkan jerawat)
2) Melindungi kulit daripada rosak akibat daripada kena sinaran UV yang berbahaya. Ia juga bantu mengeluarkan toksin dan radikal bebas.
3) Membaik pulih tisu-tisu yang rosak dan sekaligus mengukuhkan protective barrier kulit.
Selain itu, vitamin E shaklee mengandungi selenium. Selenium bertindak bersama antioksidan lain untuk menghasilkan peroxidase untuk mengurangkan keradangan (punca jerawat menjadi lebih teruk). Kajian telah menunjukkan bahawa individu yang mempunyai kandungan selenium rendah lebih cenderung untuk mempunyai jerawat.

TESTIMONI SET JERAWAT SHAKLEE KLIK DI SINI

Baca juga : ATASI MASALAH JERAGAT DI MUKA DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Anda yang berminat untuk mencuba Youth Skincare Shaklee..boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..

Sekiranya anda ingin membuat pembelian sendiri secara online..boleh klik di bawah..

Atau boleh hubungi saya terus untuk sebarang pertanyaan..

Pengedar Shaklee Anda..Mentor Bisnes Anda !!!

Salmiah Othman
Contact me : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : Mamaanisshop
Email : salmiah80@gmail.com

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge