Tengah Bulan Dapat Bonus Salah Satu Kelebihan Join Ahli Shaklee

Ramai yang bertanya kepada saya..”Apa kelebihan jadi ahli nie…??Wajib ke jadi ahli Shaklee???”
Hehe..jawapan saya..eh..banyak sangat kelebihannya..dan takde siapa pun yang paksa nak jadi ahli atau pun tak..tapi bagi yang memang suka makan vitamin Shaklee atau pun yang  memang consume produk Shaklee.. memang dapat banyak faedah bila dah register jadi ahli Shaklee….

Continue Reading

Bengkak Susu Sampai Demam, Ketahui Tips Mengatasi Bengkak Susu

Pernah tak para ibu mengalami bengkak susu atau payudara sakit dan bengkak. Biasanya ia berlaku ketika minggu pertama selepas bersalin..Bengkak susu adalah cabaran yang paling besar sepanjang tempoh penyusuan..Tidak dinafikan bengkak susu sememangnya sangat sakit..ada yang sampai demam-demam..bertambah teruk lagi  jika dah dijangkiti kuman..Hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua beberapa Tips Mengatasi Sakit Bengkak Susu..

Continue Reading

Sakit Pada Bahagian Dada Salah Satu Tanda Awal Serangan Jantung

Dahulu tanggapan kita mengenai serangan jantung ni selalu menyerang mereka yang sudah berusia dan orang-orang kaya..Namun kini serangan jantung ni menyerang tak kira usia..Sebaliknya penyakit serangan jantung boleh menyerang sesiapa sahaja..dan penyakit ini juga menyerang golongan muda..Apakah Punca Berlaku Dan Petanda Awal Kepada terjadinya Serangan Jantung ? Dan jangan ambil remeh bila rasa sakit pada bahagian dada kerana Sakit Pada Bahagian Dada juga merupakan salah satu Tanda Awal Serangan Jantung.

Continue Reading

9 Tanda Rahim Seseorang Wanita Itu Tidak Sihat

Organ yang paling penting bagi seorang wanita ialah rahim..hari ini saya ingin berkongsi 9 Tanda Rahim Seseorang Wanita Itu Tidak Sihat..Bagi wanita lepas bersalin..atau wanita lasak mudah mengalami rahim yang tidak sihat…Jika tidak dirawat akan menyebabkan komplikasi yang lebih teruk dan rosak..Kalau rahim rosak memang tiada penggantinya..Jadi..setiap wanita wajib menjaga aset penting nie dengan sebaik-baiknya..

Continue Reading

Punca Terjadinya Jeragat Dan Cara Mengatasinya

Punca Terjadinya Jeragat Dan Cara Mengatasinya..Memang tidak dapat dinafikan bahawa setiap orang pasti akan mengalami masalah kulit tanpa mengira peringkat usia..masalah kulit yang berbeza seperti jerawat batu..kulit muka kering dan kusam..berminyak dan sebagainya..dan salah satu masalah muka adalah MASALAH JERAGAT..

Continue Reading

Krim Malam Shaklee, YOUTH Advanced Renewal Night Cream- Light

Inilah night cream yang saya guna sekarang  iaitu YOUTH Advanced Renewal Night Cream- Light..sebelum nie memang saya tak amalkan pun pakai night cream..just cuci muka..terus tidur..hihi..Tapi lepas saya berkenalan dengan YOUTH Advanced Renewal Night Cream dari Shaklee ni dan beli satu set terus YOUTH SKINCARE pada bulan Febuari 2018 yang lepas..baru saya mula pakai night cream tiap malam..

Continue Reading

Kelebihan Pencuci Muka Youth Shaklee, Luminous Gel Oil Cleanser

Pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth nie memang best sangat pakai..saya sendiri dah jatuh cinta habis-habisan dengan Pencuci muka Luminous Oil Gel Clenser Youth nie..Saya mula guna bulan Feb 2018 hingga sekarang dah hampir 8 bulan memang puas hati sangat! Jadi hari ini saya nak kongsikan dengan anda semua apa yang bestnya pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth nie hingga saya takkan pandang yang lain dah..

Continue Reading

Bartholin Cyst : Tanda-Tanda, Punca dan Cara Rawatannya

Hari ni saya nak kongsikan sedikit info mengenai Bartholin Cyst..Apakah Tanda-Tanda, Punca, Tips-tips dan Cara Rawatannya..semoga dapat membantu mereka yang mempunyai masalah Bartholin cyst ini…
Sebenarnya sesetengah wanita tidak menyedari yang mereka ada Bartholin cyst ini kerana ia berlaku sangat perlahan dan ketulan itu masih kecil..Maka wanita tidak menyedari kewujudan Bartholin Cyst atau benjolan di bibir faraj dan hanya menyedari benjolan tersebut bila ia semakin membesar dan sakit..

Continue Reading

Petua Hilangkan Whitehead Dan Blackhead Dengan Mudah, Selamat Dan Berkesan

DILEMA BLACKHEAD DAN WHITEHEAD?

Blackhead dan Whitehead seringkali menghantui mereka yang mempunyai kulit yang bermasalah terutamanya kulit berminyak…Kulit berminyak sangat berpotensi untuk menyumbang kepada permasalahan pada liang pori. Apabila liang pori terbuka, time ni lah akan datangnya masalah lain seperti blackhead & whitehead…Tak best bila ada Blackhead&Whitehead..sebab terasa kulit kasar dan tak bersih..hari ini saya akan kongsikan Petua Hilangkan Whitehead Dan Blackhead Dengan Mudah, Selamat Dan Berkesan

Continue Reading