Tips Licinkan Kulit Muka Cara Semulajadi, Jimat Dan Berkesan!

Semua orang nakkan kulit wajah yang licin..kulit putih mulus..muka bersih dari segala masalah kulit..betul tak?.saya nak share beberapa tips licinkan kulit muka cara semulajadi, jimat dan berkesan untuk diamalkan..tapi..wajib konsisten tau..Bila konsisten..semua cara memang inshaaAllah confirm berkesan buatkan kulit muka korang licin..putih dan bebas dari masalah kulit..

Continue Reading

Simptom-Simptom Hati Berlemak Dan Cara Mencegahnya

Masalah hati berlemak jika tiada tindakan untuk menanganinya akan mengganggu sifat organ hati..Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua apakah simptom-simptom hati berlemak dan cara mencegahnya..

Hati berlemak bukanlah sejenis penyakit..tapi ia adalah petanda bahawa seseorang itu menghidapi masalah kesihatan..Hati adalah organ yang berfungsi untuk menukar lemak yang dimakan kepada jenis lemak yang digunakan oleh tubuh..

Continue Reading

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat dan Berkesan

Biasa dengar kan masalah Chicken Pox nie..Chicken Pox nie tak kira musim dan berlaku pada semua peringkat umur..tapi biasanya kena pada kanak-kanak dan lebih teruk sekiranya berlaku pada orang dewasa..sebabnya bila orang dewasa yang terkena Chicken Pox..parutnya adalah agak besar-besar dan susah pula nak hilang..

Haaa…Bukan senang tau nak hilangkan parut chicken pox nie..Jadi hari nie saya nak kongsikan pada semua apakah cara untuk hilangkan parut chicken pox dengan cepat dan berkesan..

Continue Reading

Tanda-Tanda Awal Sakit Buah Pinggang

Kebanyakan penyakit kronik tidak menunjukkan apa-apa tanda sehingga lah ia menjadi kronik..begitu juga dengan kes penyakit buah pinggang berlaku dalam diam dan tidak menunjukkan tanda-tanda pada awalnya..Dan salah satu penyakit kronik yang kita dengar pada masa kini adalah kerosakan buah pinggang yang mana pada akhirnya doktor memilih untuk membuang buah pinggang tersebut…

Continue Reading

Buasir Ketika Hamil

 


Buasir Ketika Hamil..ini adalah antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu hamil iaitu masalah sembelit teruk sehingga menyebabkan buasir…Buasir ketika hamil nie memang menyakitkan..rasa tak selesa duduk tak selesa..berdiri pun rasa tak selesa…Jadi..hari nie saya nak kongsi sedikit cara atasi buasir ketika hamil..semoga dapat membantu ibu hamil yang mengalami masalah buasir…

Continue Reading

Tanda-Tanda Awal Kanser Pangkal Rahim/Kanser Serviks

Bercerita tentang Kanser Pangkal Rahim atau Kanser Serviks nie mesti ramai yang pernah dengar..Kanser Pangkal Rahim atau Kanser Serviks sangat dikenali dan antara yang digeruni golongan wanita di seluruh dunia..Dan sememangnya Kanser Pangkal Rahim/Serviks tidak boleh di pandang mudah..kerana boleh mengancam nyawa..

Jadi pada hari ini..saya ingin berkongsi dengan anda semua apakah Tanda-Tanda Awal Kanser Pangkal Rahim/Kanser Serviks ini..

Kanser Pangkal Rahim/Serviks terjadi

Continue Reading