Set Berpantang Shaklee

Ada yang tengah menunggu kelahiran cahaya mata ?..dah pilih Set Berpantang yang sesuai?? Kalau masih lagi mencari set berpantang yang terbaik..saya cadangkan untuk mengambil Set Bersalin/Berpantang Shaklee. Set Berpantang/Bersalin Shaklee telah terbukti selamat dan terjamin untuk kedua-dua ibu dan bayi…Set ini boleh dimakan sejurus selepas bersalin kerana ianya adalah vitamin semulajadi.. Tidak memudaratkan malah memberikan kesihatan dan nutrisi yang baik untuk ibu dan bayi..Saya akan kongsikan disini khas untuk ibu-ibu yang bakal melahirkan apakah Kelebihan Set Berpantang/Set Bersalin Shaklee..

Antara feedback customer yg mengambil set bersalin/berpantang shaklee…

✔ Masalah sembelit semasa berpantang dah tiada..
✔Anak dulu selalu menangis tak cukup susu.. tapi sekarang alhamdulillah dah tak menangis lapar lagi..susu badan meriah…
✔ Lenguh badan dan sakit pinggang sepanjang berpantang dah kurang…
✔ Lebih cergas dan bertenaga…

Alhamdulillah…

Mari kita baca khasiat dan kebaikan set bersalin Shaklee ini…..

Vita-Lea

Ibu yang sedang berpantang di galakkan ambil vita lea sebab semasa dalam pantang banyak makanan yang kita tak boleh makan so tenaga kita akan berkurang…Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin..oleh itu ibu perlu ambil makanan yang seimbang dan berkhasiat bagi menggantikan semula darah yang hilang.

Mengandungi zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya…Kalau nak bf baby…pengambilan zat besi adalah sangat penting.

Vita lea tak boleh di ambil dengan minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

B Complex

Membantu menstabilkan hormon badan kita
Jika kurang B complex boleh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
Menukarkan makanan kepada tenaga

Vitamin C

Berkonsepkan pelepasan masa.. Ia melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan dan demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara konsisten.

Vita c sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran…ia juga mempercepatkan penyembuhan luka jahitan & memperbaiki tisu sel yang rosak semasa bersalin….

Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu…Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

Ostematrix

OsteMatrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Tablet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan…ostematrix membantu dalam masalah sembelit ibu semasa berpantang…

Omega Guard

Memang bagus untuk ibu yang tengah berpantang atau pun yang lepas berpantang yang mengalami masalah sejuk2 dan lenguh2 sendi…Omega nie memang banyak khasiat..membantu merendahkan kolestrol jahat & mengurangkan risiko kebas-kebas kaki..

DHA yang terkandung di dalam Omega Guard akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlukan oleh badan…Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan. Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi…

Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar.

Alfalfa

Raja segala tumbuhan..Membantu meningkatkan imunisasi…

Mengandungi kalsium untuk keperluan tulang dan gigi ibu-ibu.

Bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu mencepatkan penghasilan susu ibu.

Kelebihan Set Bersalin Shaklee Kepada Ibu Berpantang

1) Set Bersalin Shaklee bantu pulihkan tenaga ibu selepas bersalin.

Biasanya keadaan ibu memang lemah selepas bersalin. Selain ibu perlu segera diberi makanan yang sihat dan sesuai dengan ibu bersalin, supplemen Shaklee yang ada dalam set bersalin ini sangat membantu ibu segera pulih daripada kepenatan dan keletihan.

Jadi ibu akan berasa cergas dan mempunyai tenaga yang luarbiasa seperti wanita yang aktif, sihat dan tak bersalin pun.

2) Set Bersalin Shaklee Bantu Pulihkan Luka perineum/episiotomy dan pembedahan dengan cepat.

Alhamdulillah ramai ibu yang berpantang secara pembedahan memberi Testimonial yang sama tentang betapa cepat luka mereka sembuh setelah menggunakan Set Bersalin Shaklee..Malah ada yang menceritakan dalam masa seminggu sahaja luka mereka sembuh dengan izin Allah. Alhamdulillah

3) Set Bersalin Shaklee Bantu Elakkan Bayi dari mendapat Jaundice atau Jaundis

Alhamdulillah dengan izin Allah ramai ibu yang menggunakan Set Bersalin Shaklee menceritakan kisah bahagia bila mana baby tidak mendapat kuning bila ibu berpantang dengan Produk Shaklee.

Tidak seperti sebelum mereka menggunakan Shaklee di mana baby menghidap kuning yang lama. Alhamdulillah dengan izin Allah, set bersalin shaklee selamat untuk bayi jaundice  juga.

4) Set Bersalin Shaklee Membantu Banyakkan Susu Ibu

Terdapat satu produk dalam Set Bersalin Shaklee yang boleh memekatkan susu ibu iaitu ESP Shaklee. Susu ibu yang pekat akan menbuatkan bayi berasa cepat kenyang dan kurang meragam.

Syurga buat si ibu dan bayi yang dalam pantang kalau dapat air susu pekat berkrim.

5) Set Bersalin Shaklee bantu elakkan bayi kuning dan kembung perut.

Dengan ostematrix dan alfalfa Shaklee inshaaALLAH dapat elakkan jaundice dan kembung perut. Iaitu apabila ibu yang menyusu dengan susu ibu mengambil Ostematrix dan Alfalfa Shaklee.

6) Set Bersalin Shaklee Mengatasi sembelit ketika berpantang.

Sembelit adalah mimpi ngeri yang bagi ibu sedang berpantang. Masalah ini berlaku kerana ibu dalam pantang tidak dapat minum air kosong pada kadar yang badan perlukan.

Selain itu sembelit juga terjadi jika ibu dalam pantang tidak teliti tentang makanan yang diambil ketika dalam tempoh berpantang. InshaaALLAH jika ambil Ostematrix dengan cara yang betul, boleh bantu elakkan ibu dapat sembelit.

7) Mengawal stress ketika berpantang

Ibu berpantang biasanya mudah stress sebab badan sendiri tengah sakit, apatah lagi kalau bersalin pembedahan, lepas tu nak jaga anak keciil lagi, nak hadap bengkak susu lagi… terutamanya buat ibu-ibu yang kali pertama melahirkan.

Kajian perubatan membuktikan B-Complex inshaaALLAH dapat mengawal rasa stress dan juga mengelakkan kemurungan ibu dalam tempoh berpantang dapat diatasi dengan lebih baik lagi. Jadi ibu lebih tenang dan relax.

Berita baiknya ialah Shaklee ada B-Complex dalam Set Bersalin

8) Kulit ibu dan bayi menjadi cantik

Inilah bonus besar bagi ibu yang ambil Set Bersalin Shaklee ni. Pengambilan produk penting dan asas dalam Set Bersalin ni iaitu Vitamin C Plus, B-Complex dan ESP merupakan 3 kombinasi penting untuk pemulihan luka yang turut memberi kesan sampingan kulit menjjadi berseri dan makin cerah.

Pengambilan suplemen Shaklee membantu kulit ibu tampak berseri..kulit bayi pun halus dan gebu..

9) Membina semula darah yang banyak hilang ketika bersalin

Semasa bersalin ibu kehilangan banyak darah dan sebab itu ibu lepas bersalin biasanya pucat, letih dan tidak bermaya..Sepatutnya dalam tempoh berpantang ibu mendapat makanan berkhasiat secukupnya untuk membantu badan bina semula darah yang hilang..

Set Bersalin Shaklee (ada menyediakan semua nutrisi yang diperlukan untuk membantu badan bina semula darah ibu yang banyak hilang selepas bersalin.

10) Harga Set Bersalin Shaklee sangat berpatutan

Harga Set Bersalin Shaklee ni boleh dikatakan sangat berbaloi sebab secara purata harga Set Bersalin Shaklee Premium hanya lebih kurang RM180 sebulan.

Ia merupakan Set Bersalin Terbaik yang lengkap dengan semua fungsi untuk banyakkan susu..kuruskan badan dan juga ketat rapatkan organ intim dan cantik..Set ni boleh tahan sehingga 4 bulan.

Jom lihat testimoni mereka yang mengambil Set Berpantang Shaklee

 

Sekiranya ibu-ibu ingin mencuba Set Berpantang/Set Bersalin Shaklee atau Vitamin-Vitamin Shaklee yang lain..boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..

Sekiranya anda ingin membuat pembelian sendiri secara online..boleh klik di bawah..

Atau boleh hubungi saya terus untuk sebarang pertanyaan..

Pengedar Shaklee Anda..Mentor Bisnes Anda !!!

Salmiah Othman

Contact me : 019-8769412

Shaklee ID : 949800

FB Page : Mamaanisshop

Email : salmiah80@gmail.com